Otthonfelújítási támogatás? Ez az utolsó esély?

Piramisepitohaz.hu /2021
.
04
.
13
.

Otthonfelújítási támogatás? Ez az utolsó esély?

Az állami Otthonfelújítási Támogatás már 2021 eleji bevezetése után hosszú-hosszú hónapokig a felújítók és az építőanyagokkal foglalkozó szakemberek első számú beszédtémája volt. Mi is több cikken át, hosszan boncolgattuk a témát, sőt még egy egyedülálló szolgáltatást is elindítottunk, hogy minél inkább megkönnyítsük a pályázók életét.

Elképzelhető, hogy hosszú időre ez lesz az utolsó esély…

A pályázat indulása azóta persze rengeteg minden történt: építőanyag áremelkedések, euró-forint árfolyam rekorddöntés, orosz-ukrán háború… és még sorolhatnánk. Nem is csoda, hogy a pályázat egy ideje mintha kikerült volna a fősodorból, pedig ahogy a helyzet áll, komolyan előfordulhat, hogy hosszú időre ez lesz az utolsó, széles körben elérhető felújítási segítség.

Elég egy kis hiba

Az óra viszont ketyeg: jelen tudásunk szerint az 50%-os állami Otthonfelújítási Pályázat idén év végén elbúcsúzik. Nem túlzás azt állítani, hogy lassan a célegyenesre fordulunk, és noha úgy tűnik, bőven van még idő,

akad itt egy kis apróság: elég egyetlen formai hiba a pályázat benyújtása során, és garantáltan elbúcsúzhatunk a lehetőségtől, hogy megkapjuk az akár 3 milliós támogatást.

Képzeljük el a szituációt: befektettük a pénzünket, annak rendje és módja szerint minden kivitelezőtől és kereskedőtől megkaptuk a számlát, szépen összegyűjtöttük, de aztán a benyújtás után pár nappal kapjuk az értesítést, hogy a pályázatunkat egy formai hiba miatt elutasították, és már csak egyszer próbálkozhatunk. Ilyenkor kinek van lelki ereje és tudása nekiállni, átvizsgálni az addigra több centis papírhalmot, hogy utánajárjon, hogy vajon melyik rubrikába lett rossz szám írva, hogy hol maradt bent egy nem megfelelő aláírás? Elég kellemetlen szituáció – főleg, hogy magának a pályázatnak a határideje is egyre közeleg.

De mit lehet tenni?

Most, ahogy közeleg a határidő, egyre jobban érezzük a keresletet az általunk létrehozott szolgáltatásra, melynek keretében profi ügyintézőink segítik végig az ügyfeleinket a papírmunka útvesztőjén. Eddig mintegy 300 érdeklődőnek segítettük maximalizálni pályázata esélyeit. A mindössze 30.000 forintba kerülő szolgáltatás – azon felül, hogy nagyon baráti a piacon lévő hasonló megoldásokhoz képest - , de teljes mértékben le is vásárolható. No de hogy a kérdésre is válaszoljunk: mit lehet tenni?

Mivel nem tudjuk, hogy az egyre komolyabbá váló gazdasági helyzet mikor válik igen kritikussá, mi mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy ha rendelkezésére áll a felújításra szánt összeg, akkor minél hamarabb jöjjön be hozzánk (vagy oda, ahol megbízik a csapatban), és kezdje el lefoglalni a kívánt árukat. Ne feledjük: ma már nem hogy a kereskedők, de a gyártók is a napi árazást alkalmazzák.

Akik egy évvel ezelőtt ugyanezt a tanácsot megfogadták tőlünk, azok adott esetben milliókkal fizettek kevesebbet ugyanazokért az anyagokért, amiket amúgy lehet, hogy csak most vettek volna meg.

De ez nem minden: nagyon fontos, hogy csak attól vásároljunk építőanyagot, akinek a szakértelmében megbízunk. Mi hosszú évek óta éppen azért vagyunk sikeresek, mert szakértő tanácsokkal tudjuk segíteni azokat az ügyfeleket, akik ezt igénylik. Ugyanez a helyzet az államilag támogatott Otthonfelújítási támogatás teljes körű ügyintézése nevű szolgáltatásunkkal is – nagyjából egy év alatt világosan kiderült, hogy a hozzánk forduló ügyfelek szinte mindegyike már elsőre sikeresen nyújtotta be a pályázatát, sőt adott esetben akár két héttel a benyújtás napján már ott volt az összeg ügyfelünk számláján. De ez sokkal meggyőzőbb, amikor egy ügyfeleink szívességből ugyanezt elmondták kameráink előtt:

Az idő pénz!

Ne feledjük: rengeteg dologra kell odafigyelnünk, ha pályázni szeretnénk a megítélhető akár 3 milliós támogatásra. A legfontosabb: a felújírtást előfinanszíroznia kell az ügyfélnek. Ez azt jelenti, hogy az építőanyagokat is saját zsebből kell megvenni, és a mestereket is saját zsebből kell kifizetni – számla ellenében, természetesen. Amikor mindent kifizettünk, és a munka elkészült, akkor lehet benyújtani az Otthonfelújítási Támogatás igénylését, és akkor van esély visszakapni a költségek felét. De ennek is nagyon részletes leírása van, amit vagy magunk nyomozunk ki, vagy hallgatunk a profikra.

Ezt a folyamatot pedig ideje elindítani, ha tényleg reális esélyt szeretnénk arra, hogy a pályázat benyújtásának határidejére mindennel, szabályszerűen elkészüljünk. A szolgáltatásunkat is már az építőanyag-beszerzés megkezdése előtt érdemes igénybe venni, hogy a beérkezett számlákra is egy szakértő szem tudjon ránézni.

Neki lehet vágni szakértő segítség nélkül, de mi tényleg a legnagyobb jószándékkal javasoljuk mindenkinek, hogy a lehető leghamarabb keresse fel az építőanyag-kereskedőjét, vagy tanácsadóját, és indítsa el az alapanyagbeszerzést.

No items found.

Talán ez is érdekelhet

A penész megelőzése helyes ablakbeépítéssel

Itt a fordulat: megkezdődtek a lakásépítések Magyarországon

Marketing Diamond Awards: Két kampányunk is díjazott lett

Kádas fürdőszoba 3,75 négyzetméteren?

Variációk egy témára: 3,75 négyzetméteres elegáns fürdőszoba

Újház Építőipari Trendmonitor – mostantól havonta

Megnézem

Ragasztásechnikai katalógus

Katalógusunk bemutatja a piacon elérhető ragasztástecnikai termékeket.