December 31-én lejár az állami otthonfelújítási pályázat egyik fontos határideje!

Piramisepitohaz.hu /2021
.
12
.
21
.

December 31-ig még kihúzhatod az állami otthonfelújítási támogatás egyik fő buktatójának méregfogát!

A napokban életútja féltávjához érkezik az államilag támogatott otthonfelújítás.

Az építőanyagkereskedelmi szektorban úttörőként mi immár kilenc hónapja az „Otthonfelújítási támogatás teljes körű ügyintézése” nevű szolgáltatásunkkal segítjük a lakás- és házfelújítókat. Ez idő alatt már több mint 500 érdeklődőnek segítettünk elkerülni a támogatás benyújtásával kapcsolatos buktatókat, de van egy tényező, ami még év vége előtt keresztbe tehet a sikeres pályázatnak.

Íme a mumus!

Arról, hogy pontosan milyen feltételek esetén bízhatunk a pályázat sikeres elbírálásában, ma már számtalan helyen tájékozódhatunk (például a Magyar Államkincstár oldalán), és mi magunk is követtük a változásokat. Egy feltétel azonban időzített bombaként ketyeg, és ha elfeledkezünk róla, akkor búcsút inthetünk a maximum 3 millió forintos támogatásnak.

Jelen tudásunk szerint a pályázat benyújtásának végső határideje 2022. december 31-e. Azaz, ha ezen a napon benyújtjuk a pályázatunkat, és ha elkerültünk minden buktatót, akkor még bízhatunk a sikeres elbírálásban. Ámde a pályázat kiírásában sok egyéb mellett megbújik egy szinte jelentéktelennek tűnő feltétel:

A támogatási kérelem benyújtásának időpontjában fenn kell állnia az 1 éves lakóhely feltételének, tehát a benyújtást megelőző egy éven túli bejelentési időnek.

Más szavakkal:

„… A támogatás feltétele, hogy legalább 1 éve a felújítással érintett ingatlan legyen a lakcímkártya szerinti lakóhely.

De mit is jelent ez? Azt, hogy a pályázat benyújtásának pillanatában, legalább egy éve már a felújított ingatlan címe kell, hogy szerepeljen a lakcímkártyánkon, mint állandó lakcím; azaz abba az ingatlanba legyünk bejelentve, amit felújítottunk. Gyors fejszámolással ez azt jelenti, hogy amennyiben a lakcímkártyánk szerint jelenleg nem abban az ingatlanban lakunk, amit felújítottunk, akkor még december 31-ig van módunk átjelentkezni oda. Amennyiben ezt elmulasztjuk, akkor a benyújtás legvégső határidejének napján nem lesz meg az egy éves lakóhely feltétel, és elesünk a támogatástól.

És ha ez nem lenne elég, még egy dologra figyelnünk kell: a lakcímbejelentés praktikusan a kormányablakokban történik, így még azok nyitvatartására is figyelnünk kell. A hivatalos oldal szerint idén december 31-én még 8-12 óra között nyitva vannak, de érthető módon nagyon-nagyon igyekeznie kell annak, aki még idén be akar jutni e hivatalok valamelyikébe.

Ráadásul ugyanez igaz a TB-re!

Az 1 éves folyamatos társadalombiztosítás megléte szintén egy feltétel. Ha a benyújtás pillanatban nincs 1 éves TB jogviszonyunk, akkor borítékolható a pályázatunk kudarca. Ráadásul a magunk után fizetett TB nem számít ebben az esetben. Tehát ha nem a bejelentett munkahelyünk fizeti utánunk a TB-t, akkor az a pályázat elbírálása során olyan, mintha, nem is lenne. Muszáj, hogy egy bejelentett munkahely fizesse utánunk a TB-t (a benyújtást megelőző egy évben folyamatosan). Öröm az ürömben, hogy a pályázat elbírálásakor már a 2 órás, vagy a 4 órás bejelentés után fizetett TB is érvényes, így nem kell, hogy 8 órára legyünk bejelentve.

Tehát ha jelen pillanatban nincs TB jogviszonyunk, vagy a TB-t magunk után fizetjük, akkor még december 31-ig van idő arra, hogy egy munkahelyen bejelentett jogviszonyt és TB járulékfizetést intézzünk. Az óra azonban itt is ketyeg.

Ezek teljesülnek, de sok még a banánhéj…

Ez csak két apró „finomság” volt a feltételek erdejéből, de talán jól mutatják, hogy mennyi apró dolgon elcsúszhat az az akár hárommillió forint, amit a támogatás jelenthet.

Amennyiben biztosra akarsz menni, csatlakozz azokhoz a százakhoz, akik már megfogadták a tanácsunkat és profikra bízták a pályázatukat.

No items found.

Talán ez is érdekelhet

A penész megelőzése helyes ablakbeépítéssel

Itt a fordulat: megkezdődtek a lakásépítések Magyarországon

Marketing Diamond Awards: Két kampányunk is díjazott lett

Kádas fürdőszoba 3,75 négyzetméteren?

Variációk egy témára: 3,75 négyzetméteres elegáns fürdőszoba

Újház Építőipari Trendmonitor – mostantól havonta

Megnézem

Ragasztásechnikai katalógus

Katalógusunk bemutatja a piacon elérhető ragasztástecnikai termékeket.