Nagy szerszám = nagy eredmény? / Beszéljünk a földmunkákról!

Piramisepitohaz.hu /2022
.
02
.
24
.

A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL #3

Nagy szerszám = nagy eredmény? Beszéljünk nyíltan a földmunkagép-bérlésről!

Amikor azt mondjuk, hogy mi már az alapoktól ügyfeleink mellett állunk egy házépítés során, nem túlzunk; egy építőanyag-kereskedéstől talán szokatlan módon profi földmunkagépekkel állunk a megrendelők szolgálatára. A ház alapjától az árokásásig számos fronton bevethető flottánk és a szolgáltatás részleteiről Mészáros Miklós, a földmunkagép-bérlés üzletágának vezetője mesélt bővebben.

Miklós! Mióta van földmunka-üzletág a Piramisnál és mióta vezeted te ezt az üzletágat?

A Piramis 25 éve van jelen az építőanyag-kereskedelemben – aki csak egy napot is eltöltött ebben a szektorban, az tudja, hogy minden építkezés a tereprendezéssel kezdődik. Ehhez pedig munkagépek és hozzáértő emberek kellenek. Kellett hozzá idő, hogy felkészülten léphessünk ki erre a színtérre is, de 2020. szeptemberében megérkezett az első gépünk, egy JCB 3CX kotró és rakodó - tulajdonképpen vele „született meg” nálunk ez az üzletág, melyet 2021 derekától koordinálok.

Jelen pillanatban milyen gépekből áll a géppark, illetve hány gépkezelő van a csapatodban?

Jelenleg 3 típusú munkagép áll rendelkezésünkre: a már említett gumikerekes JCB és az azóta mellé érkezett két Bobcat: egy E-27-es forgó kotró, és egy S-650-es földmunkagép. Őket egészíti ki a flotta negyedik tagja, egy háromtengelyes billenős teherautó, amivel igény szerint is tudjuk szállítani a munkák során keletkezett többlet földet. Szerintem remek gépeink vannak, de ugye kezelő nélkül csak nagyon drága szélfogók lennének, de nagyon jó, összeszokott csapatunk van, amit három gépkezelő (köztük jómagam) és egy sofőr alkot.

Milyen munkákra kérnek fel benneteket a leggyakrabban?

Elég széles a repertoár, a rendelkezésünkre álló eszközökkel, az alap-, a meder- és az árokásástól a tereprendezésig tulajdonképpen a legtöbb munkát el tudjuk végezni, ahol fizikailag elférnek a gépek.

Jellemzően kik veszik igénybe a földmunka-üzletág szolgáltatásait?

Elsősorban magánszemélyeknek dolgozunk, de egyre több a kivitelező is. Az ügyes, szakképzett gépkezelőknek köszönhetően szépen terjed a jó hírünk, és az egyik munka hozza a másikat.

Egy szorgos munkanap

Hogyan zajlik a munkafolyamat a megkereséstől a munkák zárásáig?

Az ajánlás nagy százalékát hozza a munkáknak, de a cég honlapján megtalálhatók az elérhetőségek, emailben vagy telefonon is elérhető vagyok, mint koordinátor. Legtöbb esetben az érdeklődők mobilon keresnek meg kérdéseikkel, kéréseikkel. Én átbeszélem velük a feladatot, a terep adottságait, az elvégezendő munkát. Nagyon fontos, hogy minden esetben egyedi árajánlatot adunk, mert az a tiszta, ha az ügyfél valóban azért fizet, amire szüksége van, és nincs is két egyforma munka. Az árajánlat elfogadása után a kapacitásunk alapján időpontot egyeztetek az ügyféllel, majd levonulunk a helyszínre, ahol - igénytől függően (gép, adapter) - elvégezzük a munkát, majd az elégedett ügyfél rendezi a számlát.

Mit élvezel a legjobban a munkádban?

Szeretem a változatosságot és a kihívásokat. Sokszor a kreativitásnak és a rögtönzésnek köszönhető egy új munka megszerzése.

Szerinted milyen tulajdonságok kellenek ennek a munkakörnek a betöltéséhez?

Szerintem ehhez a munkakörhöz elengedhetetlen a jó kommunikációs képesség, a rugalmasság és a több éves építőipari tapasztalat – no meg persze „némi” szervezőkészség sem árt.

Sok a megrendelés, de azért a pihenésre is van idő

Mi volt a legemlékezetesebb pillanat vagy megrendelés?

Királyréten egy szűkebb területen óriási tartályokat kellett kiásni és kiemelni a földből, amikre ráadásul nagyon kellett ügyelni, hogy ne sérüljenek meg. Nagyon hideg fejre és precíz munkára volt szükség, de a fiúk itt is nagyszerűen teljesítettek. Az egy szakmailag is szép feladat volt.

Mit gondolsz, mi az az ok, amiért érdemes minket választania annak, aki ilyesmit keres?

Földmunkagépet azért lehet bérelni a világban máshol is, de egy házépítésnél azért nagyon fontos szerintem, hogy mi egyben látjuk a folyamatot és tényleg az alapásástól a kerti járda térkövéig mindenre van megoldásunk. A földmunka ágazaton belüli csapatunkat pedig az egész Piramisra jellemző precizitás, rátermettség és tapasztalat jellemzi. Én tényleg büszke vagyok a csapatra, szerintem nagyon profin végzik a munkájukat – és ezt a megkeresések számai és a visszajelzések is igazolják.

Ha tetszett, amit olvastál és találtál olyasmit, amire szükséged lehet, keresd Miklóst és csapatát:
• a szolgáltatás oldalán keresztül: https://www.piramisepitohaz.hu/gepi-foldmunka
• vagy telefonon: +36 70 708 8798

No items found.

Talán ez is érdekelhet

Itt a fordulat: megkezdődtek a lakásépítések Magyarországon

Marketing Diamond Awards: Két kampányunk is díjazott lett

Kádas fürdőszoba 3,75 négyzetméteren?

Variációk egy témára: 3,75 négyzetméteres elegáns fürdőszoba

Újház Építőipari Trendmonitor – mostantól havonta

Egyszerű elegancia 3,75 négyzetméteren? Lehetséges!

Megnézem

Ragasztásechnikai katalógus

Katalógusunk bemutatja a piacon elérhető ragasztástecnikai termékeket.