Két téma, egy értékesítő: Kéményrendszerek és tetőtéri ablakok

Piramisepitohaz.hu /2022
.
03
.
16
.

KÉT TÉMA, EGY ÉRTÉKESÍTŐ

KÉMÉNYRENDSZEREK ÉS TETŐTÉRI ABLAKOK – A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL #5

Egy építkezés-felújítás során vannak slágertémák: falazó- és tetőfedő anyagok, burkolatok és még számtalan egyéb téma jut eszünkbe a fenti téma kapcsán. De vannak olyan lényegi kérdések, amik nem feltétlenül vannak a fősodorban, mégis alapvetőek. Ilyenek a kéményrendszerek és a tetőtéri ablakok témái is. Ágoston Gábor kollégánk már hosszú-hosszú évek óta foglalkozik e két termékkörrel, így joggal mondhatjuk: ha szakértőre van szükség, nála jobbat nem tudunk ajánlani. Gábor most pár fontos tudnivalót meg is oszt veletek e két témakör világából.

Mikor kezdtél a Piramisnál, és hogyan specializálódtál ezekre a termékkörökre – illetve miért pont ezekre?

Tizenöt éve foglalkozom ezekkel a termékkel. Korábban raktárosként alaposan megismertem a tetőtéri ablakok és kiegészítők palettáját, csakúgy, mint a kéményrendszerek típusait és elemeiket. Amikor megürült egy pozíció az értékesítői csapatunkban, kapóra jött a termékismeretem, így én lettem ezen termékek „specialistája”.

Mi az a három legfontosabb dolog, amit egy vásárlónak feltétlenül át kell gondolnia, ha kéményrendszert / tetőablakot vásárol?

Kémény esetében a következőket kell átgondolni:

1. Milyen fűtőanyaggal szeretnénk fűteni, és milyen rendszerességgel?
A fűtőanyag típusa alapvetően meghatározza a beépítendő kéményrendszer típusát. Rengeteg olyan paraméter és gyártási technológia van, amik az adott tüzelőhöz illenek. Más modellt érdemes használni tűzifa, szén, olaj, gáz, és szinte bármilyen egyéb fűtőanyag esetében. A legtöbb gyártónak igen széles termékkínálata van, és ez a kérdés már a 0. pontnál meghatározza az utat, amin el kell indulni.

2. Milyen tüzelőberendezést szeretnénk?
Kályha, kandalló, cserépkályha/tömegkályha, vegyes tüzelésű kazán, gázkazán, stb... Gondolom felesleges elmondanom, hogy minden megoldás teljesen más hátteret és tervezést igényel – és akkor még nem beszéltünk az adott rendszeren belüli modellválasztékról.

3. Hol tudjuk elhelyezni a kéményt?
Itt két alapvető út van: vagy az épület külső oldalán, vagy falazaton belül. Mind a két megoldás lehet jó, de ugye rengeteg paraméter változik a döntés nyomán. Azt kell világosan érteni, hogy a fűtésrendszer egy komplett ökoszisztéma, ahol minden elemnek passzolnia kell. Ebben szakértő segítség nélkül eligazodni embert próbáló és rizikós feladat.

Értékesítő rivaldafényben

Tetőtéri ablakok esetében pedig ezek a fő döntések:

1. Mekkora méretre lehet szükség?
Ez esszenciális kérdés. Fontos a pontos méretezés, ráadásul ideális estben olyan igények tisztázása is megelőzi, mint a bevilágító felület kérdése, vagy a beépíthetőségi lehetőségek számbavétele.

2. Anyag: fa, vagy műanyag?
Örök téma, itt nagyon sok múlik a vevő igényén. Bármelyik tökéletes megoldás lehet, de egy alapos vevői igényfelmérés alatt azért tud változni a preferencia.

3. Milyen egyéb elvárása van a felhasználónak?
Gondolok itt olyan „apróságokra”, mint a hőszigetelési tulajdonság, a nyitásmód, a tetőfedő anyag típusa, üvegszín. Megint csak az a helyzet, hogy nagyon sok különféle jó megoldás lehet, de a tetőtéri ablaknak mindig érdemes illeszkedni a már meglévő, vagy tervezett rendszerekhez.

Te miként tudod segíteni a vásárlókat a termék kiválasztásában?

Hála a szakmában töltött másfél évtizednek, a fenti paraméterek ismeretében az optimális termékeket tudom ajánlani. Ehhez persze folyamatosan képben kell lenni az éppen aktuális temékkínálattal és technológiai megoldásokkal – ez az a tudás, ami nélkül úgy gondolom, hogy ma egy komoly értékesítő nem tudja elvégezni tisztességgel a munkáját.

Hogyan találnak meg Téged az ügyfelek?

Ma már sok vevő érkezik az online hirdetések nyomán, vagy a weboldalunkról, de a korábbi ügyfelek, a kollégák és gyártók ajánlása mindig is az ügyfélkör gerincét alkották. Értékesítőként az az igazi siker, ha jó híred van, és szívesen ajánlanak téged. Ezt persze minden egyes ügyfélnél újra és újra meg kell szolgálni.

Hogyan zajlik a munkafolyamat a megkereséstől a vásárlásig?

Először egy beszélgetés során felmérem az igényeket. Amikor már megvan a legideálisabb megoldás, akkor a termék elérhetőségének függvényében az esetleges kapcsolódó termékeket is átbeszélem az ügyféllel. Amikor összeállt a termékcsomag, elkészítem az árajánlatot, és ha szükség van rá, kivitelezői csapatot is segítek keresni. Ezután már csak a megrendelés adminisztrációja és a termék átadása-kiszállítása van hátra.

Szerinted mik egy jó értékesítő legfontosabb tulajdonságai?

Alapvető, hogy egy értékesítő értsen a termékekhez, amivel foglalkozik, és a tudása legyen naprakész. Aztán van az emberi oldal: tisztelet az ügyfél és az igényei iránt.

Mit élvezel a legjobban a munkádban?

Minden munkanap egy új kihívás. Vannak egyszerűbb és bonyolultabb igények, de fejben mindig a topon kell lenni, és ez egy élvezhető agymunka. Plusz ugye ez nem csak értékesítés – minden beérkező igény mögött egy ember, vagy egy család áll, akik rád bízzák az otthonuk egy fontos részét és megbíznak a tudásodban. Ez egy nagyon jó érzés. Nagy felelősség, de nagyon jó érzés.

Amennyiben Te is tetőtéri ablak beépítése előtt állsz, vagy aktuális a kéményrendszer felújítása, kiválasztása, keresd Gábort bizalommal:
• weboldalunk kapcsolat oldalán: www.piramisepitohaz.hu/kapcsolat
• vagy telefonon: +36 27 530 638

Maradj képben újdonságainkkal és kövess minket facebookon is!

No items found.

Talán ez is érdekelhet

Hogyan válasszuk ki a megfelelő jakuzzit?

A penész megelőzése helyes ablakbeépítéssel

Itt a fordulat: megkezdődtek a lakásépítések Magyarországon

Marketing Diamond Awards: Két kampányunk is díjazott lett

Kádas fürdőszoba 3,75 négyzetméteren?

Variációk egy témára: 3,75 négyzetméteres elegáns fürdőszoba

Megnézem

Ragasztásechnikai katalógus

Katalógusunk bemutatja a piacon elérhető ragasztástecnikai termékeket.