Fények Háza – új „Lámpás Család” születik

Piramisepitohaz.hu /2023
.
03
.
03
.

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány új, családias lakóotthonának avató ünnepségére és házszentelésére került sor 2023.03.03-án. A Szervezet immáron három évtizede több száz fogyatékossággal élő ember lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, valamint rászoruló gyermekek ellátását teszi lehetővé családias környezetben.

A Göd Város szívében megnyitott emberléptékű otthonba olyan értelmi fogyatékossággal élő lakók költöznek, akik közül többen az Alapítvány egyik helyi kézműves műhelyében dolgoznak, illetve a szervezet kortárs képzőművészeti programjának alkotó „kismaestrói”.

Az Alapítvány több mint 20 éve biztosít értelmi sérült munkatársai számára valódi munkahelyeket, ahol kézműves kismestereik környezettudatos módon minőségi re-design termékek készítésével és számos hagyományőrző mesterséggel foglalkoznak.

Képzőművészeti programjuk lehetőséget nyújt az ország és a Kárpát-medence számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőttnek, hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket.

Az új „Lámpás Család” születésének rendhagyó ünnepségét Tuzson Bence, Göd országgyűlési képviselője és Dr. Beneda Attila családügyekért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, továbbá ügyvezetőnk, Juhász Attila, az Alapítvány jószolgálati nagykövete, a Piramis Építőház Kft. ügyvezető tulajdonosa, az Újház Zrt. igazgatóságának elnöke is köszöntötte a vendégeket:

"Az első találkozásunknál megérintett a Lámpás Alapítványnak az a hozzáállása, amelyet a fogyatékkal élő emberek felé tanúsítottak, az a szeretet teljes családi, baráti légkör, amelyet az otthonokban tapasztaltam. Felelős vállalatként mi magunk is tudunk ezekkel az értékrendekkel azonosulni, hiszen mindig is szívügyünknek tekintettük a társadalmi felelősségvállalást, legyen a segítségnek bármilyen formája. Hiszünk abban, hogy attól a közösségtől, amelytől kapunk, vissza is kell adnunk.”

A házszentelési szertartást a Lámpások lelki pásztora, Lak Gábor atya végezte. A meghívott vendégeket az otthon lakói mellett Varga Zoltán, az Alapítvány elnöke köszöntötte.

Az ünnepség előtt a Szervezet gödi kézműves műhelyében betekintést nyerthettünk abba a nyugodt, családias körben zajló munkába, amelyet az otthonok lakói végeznek, egészen magával ragadó a vendégszeretettel és közvetlenséggel. Így mutatták meg egy ősi mesterség, a kötélverés módszerét is az egybegyűlteknek.

A megnyitó ünnepségen készített interaktív képzőművészti alkotás mellett a Zöld Dunakanyar Alapítvánnyal közösen ültettek virágot és helyeztek ki fecskebölcsőket.

No items found.

Talán ez is érdekelhet

A penész megelőzése helyes ablakbeépítéssel

Itt a fordulat: megkezdődtek a lakásépítések Magyarországon

Marketing Diamond Awards: Két kampányunk is díjazott lett

Kádas fürdőszoba 3,75 négyzetméteren?

Variációk egy témára: 3,75 négyzetméteres elegáns fürdőszoba

Újház Építőipari Trendmonitor – mostantól havonta

Megnézem

Ragasztásechnikai katalógus

Katalógusunk bemutatja a piacon elérhető ragasztástecnikai termékeket.