Térkő - bonyolultabb, mint gondolnád?

Piramisepitohaz.hu /2022
.
04
.
27
.

A Szakértő válaszol #6
Térkő - bonyolultabb, mint gondolnád?

Ha a térkőre gondolunk, kettő dolog juthat eszünkbe: végeláthatatlan szürke közterek, vagy ízléses, vidám színkombinációjú udvarok. A különbség okai nyilván ezer helyen keresendők, de vajon mi kell ahhoz, hogy ha Te a térkő mellett döntesz, akkor a lehető legjobb végeredményt kapd? Barna Mária a Piramis csapatának egyik legtapasztaltabb értékesítője, aki már évek óta térkőszakértőnek számít. Ha van valaki, akinek tapasztalatában megbízhatnak ügyfeleink, akkor az ő.

Mária! Mikor kezdtél a Piramisnál, és hogyan specializálódtál ezekre a termékkörökre?

Mondjuk úgy, hogy a Piramis még óvodás korú volt, amikor csatlakoztam a csapathoz. Az eltelt idő alatt persze minden elképzelhető alapanyag értékesítésével foglalkoztam, de mégis a térkő lett úgymond a szívem csücske. Hogy miért? Nos, az építkezés a térkő utolsó fázisa. olyan, mint a boltív záróköve, vagy, mint a hab a tortán – egységesíti és összeköti az épületet és a környezetét. A színek és a formák játéka viszont komoly dolog. Gyakran előfordul, hogy ránézünk egy portára és valami nem stimmel. Na ez gyakran a slendriánul megválasztott térkő miatt van.

Mi az a három legfontosabb dolog, amit egy vásárlónak feltétlenül át kell gondolnia, ha térkövet vásárol?

Érdemes a funkcionalitás szemüvegén keresztül vizsgálni a dolgot!

Első: Hová kerül a térkő és milyen forgalom lesz rajta?
Értelemszerűen egy kerti gyalogút, egy kocsibejáró, vagy egy terasz, vagy egy garázs más-más terhelést kap, más-más időjárási viszonyoknak kell ellenálljon, ennek megfelelően nem csupán a térkő típusára kell odafigyelni, de az előkészítésre, a megágyazásra is. És el is érkeztünk a második ponthoz, a talaj minőségéhez és az alap előkészítéséhez.

Második: terhelés mellett a talaj minősége meghatározó.
Más a tartós megoldáshoz vezető eljárás egy jó folyadék elvezető képességű, homokosabb talaj, vagy egy vízzáró agyagos talaj esetében. Ha ezt a kérdést nem járjuk körül, akkor még a legnagyobb szakértelemmel kiválasztott, legmodernebb térkő is elcsúszhat a rosszul kivitelezett alapozáson-előkészítésen.

Harmadik: ha a fentieket felmértük, akkor jöhet az élvezet: az elképzelt színhez és formához legjobban illő termék megtalálása!

Te miként tudod segíteni a vásárlókat a megfelelő termék kiválasztásában?

Megpróbálom az általuk elmondottak alapján összerakni a lehetőségeket. Aki térkövet akar vásárolni, azoknak egy nagy része a fenti kérdések legtöbbjével tisztában van. Ilyenkor egyszerűbb a dolog: én a termékpalettánkból a paramétereknek megfelelő termékeket javaslok, és ebből választhat az ügyfél. Viszont sok esetben az érdeklődők nem igazán vannak tisztában a fentiekkel – ilyenkor, ha kiderül, hogy speciális esetről van szó, akkor inkább megkérem, hogy járjon utána annak, hogy milyen a talaj szerkezete, mert csak akkor tudok felelősséggel segíteni a választásban. A lényeg, hogy minél több szükséges információ birtokában találhassam meg az adott ügyfél számára az adott esetben legjobb opciót.

Bemutatókertünk egy részlete madártávlatból

Szerinted mik egy jó értékesítő legfontosabb tulajdonságai?

Szerintem a legfontosabb, hogy mindig a vevő érdekeit- igényeit ismerjük el! Ne akarjuk a magunk elképzelését ráerőltetni, még akkor sem, ha mondjuk az ügyfél által választott szín vagy forma nekünk pont nem tetszik. Az én filozófiám szerint az értékesítő dolga az, hogy bemutassa azokat a termékeket, amik funkcióikban megfelelnek a leírt igényeknek, de a döntést mindig az ügyfélé kell legyen.

Mit élvezel a legjobban a munkádban?

A legjobb a változatosság, hiszen minden eset és ügyfél más és más! A közös gondolkodás során egy kicsit megismerhetem az emberek működését. Amikor egy elégedett ügyfél visszajön és boldogan mutogatja a fotókat az elkészült munkáról és megköszönik a segítséget… nos az egy nagyon szuper visszajelzés.

Szerinted mi mivel tudunk többet/jobbat ezeknek a termékköröknek az értékesítésében, mint a konkurencia?

Talán annyival tudunk többet, hogy nem csak a tanácsadásban, az áru rendelésében és a kiszállításban, hanem a kivitelezésben is tudunk segíteni, megbízható kivitelezőt találni.

Ha Te is szeretnél szakértő tanácsok segítségével válogatni széles termékkínálatunkban, gyere el személyesen Pesti úti telephelyünkre (2132 Göd, Pesti út 131.), vagy keresd Máriát a a +36 20 209 9809, vagy a +36 27 530 634-es telefonszámon!

No items found.

Talán ez is érdekelhet

Itt a fordulat: megkezdődtek a lakásépítések Magyarországon

Marketing Diamond Awards: Két kampányunk is díjazott lett

Kádas fürdőszoba 3,75 négyzetméteren?

Variációk egy témára: 3,75 négyzetméteres elegáns fürdőszoba

Újház Építőipari Trendmonitor – mostantól havonta

Egyszerű elegancia 3,75 négyzetméteren? Lehetséges!

Megnézem

Ragasztásechnikai katalógus

Katalógusunk bemutatja a piacon elérhető ragasztástecnikai termékeket.