A lelki szemek nyugdíjba mentek? Beszéljünk a 3D látványtervezésről!

Piramisepitohaz.hu /2022
.
03
.
01
.

A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL #4

A lelki szemek nyugdíjba mentek? Beszéljünk a 3D látványtervezésről

Egy felújítás, vagy építkezés során a legtöbben a folyamat végét várják: amikor végre elkészül az otthon, vagy a ráncba szedett helyiség, és minden, amit addig csak a lelki szemeinkkel és tervrajzokon láthattunk, végre testet ölt. De mi van, ha azt mondjuk, hogy nem kell a munkák végéig várni, sőt, már a 0. lépésben is elénk tárulhat az a látvány, ami majd végül fogadni fog bennünket? Cservenka Évi tanácsadó-látványtervező éppen ebben nyújt segítséget. Az általa komponált 3D-s látványtervek éppen olyannak mutatják meg a megálmodott fürdőszobákat, amilyenek azok a valóságban lesznek. De pontosan hogyan is készülnek ezek a tervek és milyen további segítséget nyújtanak a felújításban? Évi most mindent elmond!

Évi! Hogyan lettél 3D-tervező és mióta csinálod ezt a munkát a Piramisnál?

16 éve dolgozom lakberendezőként. Amikor elkezdtem a szakmát, még újdonságnak számított a szoftverekkel való tervezés - pontosabban akkor kezdett elterjedni, és természetesen én is kerestem a lehetőségeket, hogy hol, hogyan lehetne ezt igazán jól elsajátítani. Elvégeztem néhány, nagyon jó szakmai alapot adó iskolát, de a lelkesedésem, az egyre több tapasztalat és az egyre növekvő igényekhez igazodó szakmai tudás egyre több sikert hozott, és 2-3 év után én már biztos voltam abban, hogy jól döntöttem, amikor ezt a szakmát választottam.

Itt a Piramisnál 2015. január 5-én ültem bele a tervező székébe, és kezdtem ismerkedni az itt használt szoftverrel. Ez azért nagyon érdekes, mert az eltelt évek alatt tanúja lehettem egy „termék” olyan szintű fejlesztésének, ami nekem, mint felhasználónak óriási élményt nyújt a munkám során. Volt összehasonlítási alapom, mert ezen kívül más tervező szoftverekkel is dolgoztam előtte, igen magas igényeket kiszolgálva, de így, hogy a kezem alatt nőtt fel a munkaeszközöm, tanultam tőle, vele én is, így elengedhetetlen részét képezi a mindennapi munkámnak.

Nagyjából hány darab látványtervet készítettél el eddig?

Ez brutál kérdés, ha így belegondolok! Több ezret. Igaz, az esetek többségében kisebb alapterületekről van szó - egy komplett lakás vagy ház megtervezése nem annyi idő alatt készül el mint egy 5-6 m2-es fürdőszoba. Bár nálam nem a mennyiségen, hanem minőségen van a hangsúly, de azért szoktam tesztelni magam. Előttem a feladat, ránézek az órára, és akkor nézek rá újra, ha kész a terv, és azt mondom, ez így oké. De azt nem árulom el, hogy ez mennyi idő! (Lehet tippelni) 😃

Ki ne ámulna el, ha belép ide?

Hogyan találnak meg Téged az ügyfelek?

Az internet világában már nem nagy feladat megtalálni valakit, főleg ha célirányos a keresés. Legtöbbször a Piramis weboldaláról, online és offline hirdetésekből találnak rám az ügyfelek, de jelentős hányad érkezik a szalonunkból is, ahol a kolléganőim ajánlják a szolgáltatást - ma már szinte nincs olyan ügyfél, aki ne élne ezzel a lehetőséggel.

Hogyan zajlik a munkafolyamat a megkereséstől a kész tervig?

Miután megérkezik a megkeresés az első lépés, hogy elkérem a valós méretekkel rendelkező alaprajzot a fix vízkiállások és falnyílások jelölésével. Ez a kiindulópont. Ezután jön az egyik legjobb része a folyamatnak: a csodaszép, izgalmas, lenyűgöző anyagok közül a megfelelőkiválasztása. (A férfiak ezt nem mindig élik meg ilyen izgalmasnak, de az értékesítő kolléganőim igyekeznek segíteni, hogy a lehető legkisebb mértékben vegyük igénybe az urak türelmét. A hölgyekkel természetesen más a helyzet. Ők általában ugyanúgy imádják ezt lépést, mint mi.)

Ha megvannak a kiválasztott anyagok, akkor az Ügyfél adatlapjával, az alaprajzzal és az igényfelmérővel együtt átküldik nekem, és átveszem a folyamatot: elkészítem a terveket és e-mailben elküldöm Ügyfelünknek, rövid leírással, koncepcióval.

Készül a következő mestermű!

Természetesen, ha az Ügyfél konkrét elképzeléssel érkezik, akkor azt mindig figyelembe veszem, de ha azt látom, hogy az adottságokból az eredeti irányhoz képest többet is ki lehet hozni, akkor igyekszem több lehetőséget is bemutatni.

Az elfogadott terv alapján anyagköltséget, árajánlatot, több helyiségből álló megrendelés esetén konszignációs listát készítünk, valamint a burkoló számára segédletként a burkolatkiosztási rajzokat is átadjuk a megrendelőnek.

Ezután ismét kolléganőim veszik át a folyamatot, a termékek megrendelése és a kiszállítással kapcsolatos ügyintézéssel.

Mit élvezel a legjobban a munkádban?

A változatosságot. Ahány megrendelő, annyi igény, annyi alaprajz, annyi anyag, annyi téma és annyi (vagy még több) lehetséges jó megoldás van. Ez utóbbit olykor problémaként élik meg az Ügyfelek, hiszen nincs tapasztalatuk a folyamatban. Viszont, mi azért vagyunk, hogy segítsünk döntésüket, és a lehető legjobb megoldást találják meg általunk.

De, amit a legjobban szeretek, az az anyagokban rejlő lehetőségek megrajzolása. Mindenben van valami szép, minden anyag illik valahová, valamivel kombinálva, valaki személyiséghez, valakinek az otthonába.

Melyik volt az a tervezés vagy megbízás, ami a legemlékezetesebb?

Majdnem minden munka egyformán érdekes - pont a korábban említett egyedisége miatt. Az, amikor az ügyfél elküldi az alaprajzát, küld mellé néhány képet, hogy „ilyet meg ilyet szeretnék” és rám bízza az otthonának minden zugát, az anyagválasztást, a kialakítást, és az apró részleteket is, az igazán izgalmas, igazán megmozgatja az alkotó energiákat.

Értsd úgy, hogy nem is találkozunk, sőt, az anyagot sem látja, „csak” bízik bennem, mert valaki ajánlott. Természetesen ez egyben nagy felelősség is, de amikor valaki a rokonának, barátjának  tovább adja az elérhetőségünket, és újra hívnak, hogy „XY-től kaptam meg a telefonszámot”, az megint csak egy olyan impulzus, visszajelzés, ami megsokszorozza az energiákat.

Amikor ide jelentkeztem és beadtam az önéletrajzomat, akkor is már szerepelt benne az a mondat, hogy munkám örömforrás az életemben. Ha lehet, ez ennyi év után még igazabb.

Tükröm-tükröm, milyen lesz a fürdőm?

Mi a három legfőbb tanácsod azoknak, akik most tervezik a fürdő felújítását?

Türelem: mert egy felújítás nagyobb nyűg tud lenni, mint egy új építése, ahol nem kell a mindennapi kényelemről lemondani az átalakítási munkák alatt.

Tervszerűség: előre kalkuláljanak, terveztessék meg és szerezzék be az anyagokat, hogy semmilyen akadály ne hátráltassa a sikeres kivitelezést.

Tolerancia: ha valami mégsem úgy alakul, ahogy szerették volna - mert azt ugye mindenki tudja, hogy egy bontás, építés alatt előkerülhetnek a nem várt helyzetek -, akkor kezeljék úgy, hogy igen, ez így szokott lenni és ne fosszák meg magukat az építkezés és a végeredmény örömétől.

Tudom, van akinek ez furcsán hangzik, de maga szó jelentése, hogy ÉPÍT, már önmagában szép, a létrejött eredmény pedig mindenki örömét szolgálhatja évtizedeken át.

Ha tetszett, amit láttál-olvastál, és Te is álmaid fürdőszobáját keresed, vedd fel a kapcsolatot Évával:
• a szolgáltatás oldalán keresztül: https://www.piramisepitohaz.hu/3d-latvanytervezes
• vagy telefonon: +36 20 209 9816
• még több látványtervért pedig katt ide!

No items found.

Talán ez is érdekelhet

A penész megelőzése helyes ablakbeépítéssel

Itt a fordulat: megkezdődtek a lakásépítések Magyarországon

Marketing Diamond Awards: Két kampányunk is díjazott lett

Kádas fürdőszoba 3,75 négyzetméteren?

Variációk egy témára: 3,75 négyzetméteres elegáns fürdőszoba

Újház Építőipari Trendmonitor – mostantól havonta

Megnézem

Ragasztásechnikai katalógus

Katalógusunk bemutatja a piacon elérhető ragasztástecnikai termékeket.