5 tipp a tökéletes munkavédelmi cipő kiválasztásához

Piramisepitohaz.hu /2023
.
09
.
27
.

Az a környezet, ahol dolgozunk, meghatározza lábbelink igényeit. Lehet, hogy zárt térben vagy az esőben dolgozunk, így víztaszító vagy légáteresztő cipőre van szükségünk. Talán egy raktárban történik a munka, ahol veszélyforrásként súlyok vagy kiálló szögek fenyegetnek, így a lábbelinknek megfelelő védelemmel kell rendelkeznie. Választhatunk-e a könnyedebb félcipő és a stabil, bokát támasztó bakancs között? Ha burkolási munkát végzünk, gyakran muszáj térdelni, ami rugalmas talpú cipőt igényel. Létrán dolgozva merev talp szükségeltetik, míg tetőn járva olyan lábbelinél, melynek talpa nem csúszik, a biztonság kulcsfontosságú. A munkavédelmi ruházatok sokunk számára a mindennapok elengedhetetlen és alapvető részei. Napjainkban kihívás eligazodni a kínálatban, mivel rengeteg gyártó és termékcsalád áll rendelkezésre. Reméljük, hogy bejegyzésünk segítséget nyújt a legjobb munkavédelmi lábbeli kiválasztásához.

A komfort és a biztonság a kulcs

Az egyik legkritikusabb faktor minden bizonnyal a komfort. Fontos, hogy a cipő tökéletesen passzoljon a lábhoz, támogassa a talpat, a mozgást és az állóképességet. Hosszú távon csak így biztosítható a komfort. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a biztonsági előírások elhanyagolhatóak. A biztonság ugyanolyan kritikus, ha nem fontosabb, mint a kényelem. Győződj meg arról, hogy mindig az előírásoknak és a munkakörnyezetnek megfelelő cipőt választasz. Ne köss kompromisszumot a divat vagy az ár kedvéért a kényelem és a biztonság kárára.

Funkcionalitás és védelem

A cipő kialakításánál fontos, hogy megfelelően védje a lábat a specifikus munkakörnyezet veszélyeitől, mint például éles tárgyaktól, vegyi anyagoktól, forró vagy hideg felületektől, elektromos áramtól stb.

BreathActive bélés: Új dimenzió a munkavédelmi cipőkben

Ahogy az atléta futócipők tervezése során kiemelt szerepet kap a láb szellőzése, a munkavédelmi cipők világában is esszenciális, hogy a lábunk friss és száraz maradjon, akár a legintenzívebb műszakok alatt is. A BreathActive bélés ezen az elven alapul, és forradalmasítja a munkavédelmi lábbelik piacát. Ez nem egy egyszerű bélés. Elképzelhetjük, mint egy kis mikroklímát közvetlenül a lábunk alatt. A BreathActive technológia a bélés finom szerkezetével biztosítja, hogy a lábunkat körülvevő levegő dinamikusan cserélődjön, így a felesleges nedvesség és a hő távozik, miközben friss levegő áramlik be. Míg a hagyományos munkavédelmi cipők sok esetben sűrű, nehezen lélegző anyagokból készülnek, a BreathActive bélés úgy lett kialakítva, hogy megfeleljen a mai modern munkás igényeinek. A BreathActive bélés nem csak egy újítás, hanem egy olyan mérföldkő, amely újraértelmezi, hogy mit is jelent a munkavédelem a lábbelik terén.

A helyes méret választása
A méret választásakor az első és talán legfontosabb tanács, hogy a jelenlegi cipőméretből indulj ki. A cipők méretei gyártónként és termékcsaládonként eltérhetnek. A legjobb, ha a meglévő méretből indulsz ki. Online vásárlásnál mérd le a lábad a legpontosabb méretért.

A cipő talpának felülete:

A munkavédelmi cipőkre vonatkozó ISO 20347-es és 20345-ös szabvány alapján 3 féle csúszásmentességgel rendelkező talptípust különböztetünk meg.

SRA - csúszásálló a kerámia kövezetes padlókon

SRB – csúszásálló a glicerines acélpadlókon

SRC – csúszásálló a kerámia kövezetes padlókon és a glicerines acélpadlókon

A kiváló minőségű munkavédelmi cipők zöme ma már SRC besorolású. Ha Ön SRA vagy SRB jelöléssel találkozik, javasoljuk, hogy inkább másik terméket válassz.

Több gyártó kezeli a cipők talpát szilikonnal vagy egyéb konzerváló anyaggal. Ez a réteg arra szolgál, hogy megelőzze a talprész kiszáradását tárolás alatt. Első használat előtt célszerű ellenőrizni a cipő talpfelületét. Ha túlságosan fényesnek vagy csúszósnak érzed, akkor távolítsd el a felesleges réteget egy kis langyos víz segítségével.

Vízálló kialakítású munkavédelmi cipő

Gyakran látni, hogy bizonyos termékeket vízálló cipőként hirdetnek. Sajnos a valóság az, hogy vízálló csak egy gumicsizma vagy egy teljesen zárt, műanyag alapanyagú termék lehet. Ne hagyd magad megtéveszteni azzal, ha valaki azt állítja, hogy egy adott színes textil felsőrésszel rendelkező cipő vízálló.

A helyes kifejezés a vízálló, ami azt jelenti, hogy a cipő képes a rajta lévő vizet elvezetni, természetesen csak bizonyos mennyiségig és időtartamig. Egy ilyen lábbeli nem alkalmas órákon át bokáig érő vízben tartózkodásra, de a közepes esőben megtartja a láb szárazságát. A vízálló kialakítást gyakran kiegészítik egy bevarrt „békanyelvvel”, ami megakadályozza, hogy a víz a cipőfűzőkön át bejusson a cipőbe.

Amennyiben vízálló munkavédelmi cipő vagy bakancs beszerzését tervezed, keress O2, S2 és S3-as védelmi fokozatú termékeket.

Belső szellőzés

A jó szellőzés egyik kulcsfontosságú eleme a helyes méretválasztás. Ha a cipőben nincs elegendő hely a lábnak, a levegő sem tud tökéletesen áramolni. Ezenkívül fontos a cipő belső anyagának és külső kialakításának testhezálló választása is.

A legtöbb gyártó mára háromdimenziós szövettel rendelkező belső anyagokat alkalmaz, melyek a jelenlegi piaci lehetőségek között az egyik legjobbak. A külső kialakításban a kopásálló textilek és gyöngyvászon panelek járulnak hozzá leginkább a jó légáramláshoz. A teljes textil felső részek kiváló szellőzést biztosítanak, bár ezek kevésbé ellenállóak.

No items found.

Talán ez is érdekelhet

A penész megelőzése helyes ablakbeépítéssel

Itt a fordulat: megkezdődtek a lakásépítések Magyarországon

Marketing Diamond Awards: Két kampányunk is díjazott lett

Kádas fürdőszoba 3,75 négyzetméteren?

Variációk egy témára: 3,75 négyzetméteres elegáns fürdőszoba

Újház Építőipari Trendmonitor – mostantól havonta

Megnézem

Ragasztásechnikai katalógus

Katalógusunk bemutatja a piacon elérhető ragasztástecnikai termékeket.