5 dolog, amire az otthoni mérésnél figyeljünk oda nyílászárók esetén

Piramisepitohaz.hu /2023
.
06
.
04
.

A nyílászárók kiválasztása és cseréje fontos lépés az otthoni kényelem és funkcionalitás szempontjából. Az első lépés, vagyis az alapos és precíz mérés azonban gyakran háttérbe szorul, pedig ez a kulcsa annak, hogy az ablakok és ajtók végül jó szolgálatot tegyenek.  Az alábbiakban összegyűjtöttünk öt kulcsfontosságú tényezőt, amelyekre érdemes különös figyelmet szentelni a méréskor.

1. Faltól falig mérés

A pontos méretek elengedhetetlenek. Mindig faltól falig mérjük le az adott területet. Ne csak a szárnyat vegyük figyelembe, hanem a teljes falhosszt is. Ez magába foglalja a kereteket és az esetleges párkányokat is. Az egész nyílás méretének ismerete biztosítja, hogy a kiválasztott nyílászárók pontosan elférjenek és jól illeszkedjenek a rendelkezésre álló térbe.

2. Figyelem a párkányra

Ne hagyjuk figyelmen kívül az ablakpárkányokat, amelyek gyakran megváltoztathatják a méreteket és befolyásolhatják a nyílászárók elhelyezését. A pontos párkányméretek ismerete lehetővé teszi, hogy az új elemek zökkenőmentesen passzoljanak a térbe, anélkül, hogy ütköznének vagy esetlegesen deformálódnának.

3. A névleges méret és a gyártási méret különbsége

Fontos tudni, hogy a névleges méret, amit egy nyílászáró paramétereként megadnak, eltérhet a tényleges gyártási mérettől. Ezt mindig vegyük figyelembe, és ha szükséges, konzultáljunk az ablakgyártóval vagy az eladóval annak érdekében, hogy pontosan megfelelő elemeket válasszunk.

4. Az egész nyílás méretének megadása

Mindig mérjük le a nyílászárók pontos magasságát és szélességét, hogy elkerüljük a méreteltéréseket, és biztosak lehessünk abban, hogy a kiválasztott ablakok vagy ajtók tökéletesen beépíthetők a helyükre.

5. Teljes körű mérés és pontos feljegyzések

A sikeres otthoni mérés kulcsa a részletes és pontos feljegyzések készítése. Semmilyen részletet se hagyjunk ki, és minden esetben ellenőrizzük le a mért értékeket. Ezek a feljegyzések segítenek elkerülni az esetleges hibákat, és biztosítják, hogy a beszerzett nyílászárók tökéletesen beépülhetnek otthonunkba.

Az otthoni mérések körültekintő elvégzése és az említett szempontok betartása garantálja, hogy a kiválasztott ajtók és ablakok szinte beolvadnak a lakásba, megelőzve ezzel a kellemetlenségeket és a váratlan meglepetéseket.

Összességében elmondható, hogy az idővel és gondos odafigyeléssel elvégzett mérések biztosítják, hogy az ablakok az esztétikai szempontokon túl a mindennapi életünket is könnyebbé és kényelmesebbé tegyék.

No items found.

Talán ez is érdekelhet

A penész megelőzése helyes ablakbeépítéssel

Itt a fordulat: megkezdődtek a lakásépítések Magyarországon

Marketing Diamond Awards: Két kampányunk is díjazott lett

Kádas fürdőszoba 3,75 négyzetméteren?

Variációk egy témára: 3,75 négyzetméteres elegáns fürdőszoba

Újház Építőipari Trendmonitor – mostantól havonta

Megnézem

Ragasztásechnikai katalógus

Katalógusunk bemutatja a piacon elérhető ragasztástecnikai termékeket.