Bemutatjuk az új pénzügyi vezetőnket. Interjú.

Piramisepitohaz.hu /2022
.
03
.
10
.

Bemutatjuk új pénzügyi vezetőnket, Bőgér-Fitos Mariannát!

Idén év elején egy nagy személyi változás történt a Piramisban. 17 évnyi piramisos munkaviszony után pénzügyi vezetőnk, Homokiné Reini nyugdíjba vonult. Utódja, Bőgér-Fitos Marianna a betanulásos időszak után február elseje óta hivatalosan is Reini utódaként vezeti a pénzügyet. A következő pár kérdés során alkalmatok nyílik jobban megismerni őt.

Honnan érkeztél a Piramis pénzügyi vezetői pozíciójába, illetve milyen tapasztalattal a hátad mögött kezdted el nálunk a munkát?

Hivatalosan idén, február 1-e óta töltöm be a pénzügyi vezető pozícióját a Piramisnál. Az elmúlt 14 évben gazdasági vezetőként dolgoztam egy multinacionális cégnél és egy magyar tulajdonú cégcsoportnál. Az előző munkahelyem Budapesten volt, ahová Vácról jártam be dolgozni - két óvodás korú gyermekem mellett. Több időt szerettem volna tölteni a családommal, így a környékem kezdtem el keresni a lehetőséget. A Piramisnak nagyon jó híre van és szívesen csatlakoztam volna; így amikor megtudtam, hogy megnyílik a pozíció, megpályáztam.

Mi volt az első benyomásod a cégről?

Elődöm, Homokiné Reini nagyon hosszú ideig, a kollégák szeretetétől övezve, profin vezette a pénzügyet, így a pótlása nem kis feladat. Szerencsére a betanulási szakaszban Ő nagyon sokat segített nekem a tempó felvételében, illetve a munkatársak és a vezetők részéről is nagyon kedves és támogató légkör vesz körül az első pillanattól kezdve. Ez hihetetlenül megkönnyíti egy új belépő kolléga dolgát.

Milyen feladatok alkotják a munkádat?

Egyrészt az olyan napi operatív feladatok, mint a banki utalások, hitelbiztosítással kapcsolatos ügyek intézése, másrészt pedig a cég egészét érintő pénzügyi terület támogatása, a cég stratégiai terveinek megfelelő pénzügyi folyamatok aktualizálása.

Mit élvezel a legjobban a munkádban?

Azt, amikor látom, hogy a kollégák és jómagam keze nyomán a gazdasági részleg tökéletesen működik, és megfelelő, biztonságos hátteret tudunk nyújtani a cég többi társterülete és a vezetőség számára. Szeretem a munkafolyamatokat csiszolni, az éppen aktuális piaci és belső elvárásokhoz igazítani. Egy ennyire dinamikusan fejlődő cég esetében, mint a Piramis, a munkafolyamatok elvárásokhoz történő igazítása különösen fontos. Mivel volt már lehetőségem a korábbiakban új pénzügyi-számviteli rendszereket bevezetni, van tapasztalatom ebben és nagyon élvezem, ha a közösen átgondolt és kialakított rendszer hatékonyan, a kollégák megelégedésére működik. Ez remek érzés!

Szerinted mik azok az emberi tulajdonságok, amik elengedhetetlenek ehhez a pozícióhoz?

A szakma által megkövetelt olyan tulajdonságokon kívül, mint a komplex, stratégiai gondolkodás, a precizitás, a vezetői-tulajdonosi szemlélet, úgy gondolom, hogy néhány olyan soft skill is sokat hozzá tud tenni a közös eredményekhez, mint a lojalitás és az emberség. Nagyon örülök, hogy a Piramisnál mindezeket értékelik és biztos vagyok benne, hogy - hála a vállalati kultúrának - hosszú távon is eredményes, jó hangulatú lesz a közös munka.

No items found.

Talán ez is érdekelhet

Újabb visszaesés az építőiparban

Légy gödi építőanyag és barkácsáruházunk büféjének üzemeltetője!

Tavaszra várható az új otthonfelújítási program

Mivel jár egy nyílászáró csere?

Mik a szabvány ablakméretek?

Mikor érdemes szabvány ablakméretben gondolkozni, és mikor nem?

Megnézem

Ragasztásechnikai katalógus

Katalógusunk bemutatja a piacon elérhető ragasztástecnikai termékeket.