Az életmentés a legfontosabb

Piramisepitohaz.hu /2020
.
09
.
17
.

Augusztus utolsó hétvégéjén egy szupercellához hasonló jelenség alakult ki Göd térsége felett. A semmiből jött vihar percek alatt többszáz fát csavart ki gyökerestül, melyek épületek és járművekre borultak. Szerencsére senki sem sérült meg.

„Közvetlenül a Katasztrófavédelem irányítása alá tartozunk. Ilyen rendkívüli esetben a napi 200 esetszámhoz riasztás is előfordult már. Gyorsan kell megérkeznünk, mert várnak minket és ilyenkor alvásidő sem sok marad. – mesélte Ternay István, a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület elnöke.

„Két autónk van Gödön és riasztás esetén innen kezdjük meg a vonulást. Így amikor helyben történik egy káresemény, nagyon gyorsan odaérünk, sőt, sokszor mi kezdjük meg egy balesetnél az életmentést vagy az oltást parlag- és lakástüzeknél. Vác térsége is hozzánk tartozik, így minden esetben azon vagyunk, hogy segítsük a tűzoltóság és gyorsítsuk a kárenyhítést. 35 önkéntes tagunk van, nagyrészt ők is gödiek és a civil foglalkozásunk mellett vállalják a tisztséget.

Az ő felkészültségük nagyon fontos, hiszen a nap 24 órájában bármi történik, indulunk. Együttműködünk a Naszály mentőcsoporttal is, az ő terepjáróikkal nehezen megközelíthető terepre is eljutunk ha erdei balesethez kapunk riasztást vagy eltűntek keresésében veszünk részt.

„A Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület-nek az Új Ház Centrum Piramis Építőház Kft.  több éve támogatója, értékeljük azt a munkát, amit értünk tesznek. Amikor az elmúlt hetekben megkeresett Ternay István, az Egyesület elnöke, hogy szükségük lenne 2 db professzionális egészségügyi elsősegély táskára, a 2 db vonuló járművükhöz. Azonnal rábólintottam, hiszen gyakran elsőként érkeznek a kárhelyszínekre és elsődleges beavatkozóként életet mentenek. Örülök, hogy 5 perc időt ki tudtak szakítani a sűrű feladataikból az átadásra, hiszen csak a mai nap több mint több mint 100 riasztást kaptak a vihar okozta kárelhárítás miatt.

Azt kívánjuk, hogy soha ne legyen szükség az elsősegély csomagok használatára, sok sikert, erőt és kitartást kívánok minden katasztrófavédelmi dolgozó munkájához!” – ezekkel a szavakkal nyújtotta át Juhász Attila a nélkülözhetetlen felszerelésekkel teli táskákat a csapatnak.

„A most kapott két orvosi táskával mindkét autónkat fel tudtuk szerelni: a vérnyomásmérőtől kezdve az újraélesztő ballonig minden megtalálható benne, ami a manuális újraélesztéshez szükséges.” – köszönte meg a támogatás Ternay István és hozzátette: „..amikor nincs káresemény, akkor sem pihenünk. Örömmel fogadjuk el a meghívást például a váci Vigadalomra vagy óvodákba, iskolákba, ahol a gyerekek egy játéktáblára célozva, - természetesebb enyhébb sugárral, mint amivel mi dolgozunk - oltják el a tüzet. Nagy sikerélményt jelent ez számukra, amit mi is megerősítünk bennük és a tőlünk kapott oklevelet büszkén viszik magukkal.”

No items found.

Talán ez is érdekelhet

Hogyan reagálnak az építőipari kivitelezők az új lakástámogatási kedvezményekre?

Zavartalan nyitvatartás

Otthonfelújítási tanácsadás teljes körű ügyintézés

Gyorsan szépet? Lehetséges!

Az elegancia és a technológia szerelemgyereke

Immár ötödször vagyunk a legstabilabb hazai cégek felső egy százalékában!

Megnézem

BURKOLAT KATALÓGUS

LAMINÁLT KATALÓGUS

ROYO FÜRDŐSZOBA-BÚTOROK

/*footer alert */