Az életmentés a legfontosabb

Piramisepitohaz.hu /2020
.
09
.
17
.

Augusztus utolsó hétvégéjén egy szupercellához hasonló jelenség alakult ki Göd térsége felett. A semmiből jött vihar percek alatt többszáz fát csavart ki gyökerestül, melyek épületek és járművekre borultak. Szerencsére senki sem sérült meg.

„Közvetlenül a Katasztrófavédelem irányítása alá tartozunk. Ilyen rendkívüli esetben a napi 200 esetszámhoz riasztás is előfordult már. Gyorsan kell megérkeznünk, mert várnak minket és ilyenkor alvásidő sem sok marad. – mesélte Ternay István, a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület elnöke.

„Két autónk van Gödön és riasztás esetén innen kezdjük meg a vonulást. Így amikor helyben történik egy káresemény, nagyon gyorsan odaérünk, sőt, sokszor mi kezdjük meg egy balesetnél az életmentést vagy az oltást parlag- és lakástüzeknél. Vác térsége is hozzánk tartozik, így minden esetben azon vagyunk, hogy segítsük a tűzoltóság és gyorsítsuk a kárenyhítést. 35 önkéntes tagunk van, nagyrészt ők is gödiek és a civil foglalkozásunk mellett vállalják a tisztséget.

Az ő felkészültségük nagyon fontos, hiszen a nap 24 órájában bármi történik, indulunk. Együttműködünk a Naszály mentőcsoporttal is, az ő terepjáróikkal nehezen megközelíthető terepre is eljutunk ha erdei balesethez kapunk riasztást vagy eltűntek keresésében veszünk részt.

„A Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület-nek az Új Ház Centrum Piramis Építőház Kft.  több éve támogatója, értékeljük azt a munkát, amit értünk tesznek. Amikor az elmúlt hetekben megkeresett Ternay István, az Egyesület elnöke, hogy szükségük lenne 2 db professzionális egészségügyi elsősegély táskára, a 2 db vonuló járművükhöz. Azonnal rábólintottam, hiszen gyakran elsőként érkeznek a kárhelyszínekre és elsődleges beavatkozóként életet mentenek. Örülök, hogy 5 perc időt ki tudtak szakítani a sűrű feladataikból az átadásra, hiszen csak a mai nap több mint több mint 100 riasztást kaptak a vihar okozta kárelhárítás miatt.

Azt kívánjuk, hogy soha ne legyen szükség az elsősegély csomagok használatára, sok sikert, erőt és kitartást kívánok minden katasztrófavédelmi dolgozó munkájához!” – ezekkel a szavakkal nyújtotta át Juhász Attila a nélkülözhetetlen felszerelésekkel teli táskákat a csapatnak.

„A most kapott két orvosi táskával mindkét autónkat fel tudtuk szerelni: a vérnyomásmérőtől kezdve az újraélesztő ballonig minden megtalálható benne, ami a manuális újraélesztéshez szükséges.” – köszönte meg a támogatás Ternay István és hozzátette: „..amikor nincs káresemény, akkor sem pihenünk. Örömmel fogadjuk el a meghívást például a váci Vigadalomra vagy óvodákba, iskolákba, ahol a gyerekek egy játéktáblára célozva, - természetesebb enyhébb sugárral, mint amivel mi dolgozunk - oltják el a tüzet. Nagy sikerélményt jelent ez számukra, amit mi is megerősítünk bennük és a tőlünk kapott oklevelet büszkén viszik magukkal.”

No items found.

Talán ez is érdekelhet

Itt a fordulat: megkezdődtek a lakásépítések Magyarországon

Marketing Diamond Awards: Két kampányunk is díjazott lett

Kádas fürdőszoba 3,75 négyzetméteren?

Variációk egy témára: 3,75 négyzetméteres elegáns fürdőszoba

Újház Építőipari Trendmonitor – mostantól havonta

Egyszerű elegancia 3,75 négyzetméteren? Lehetséges!

Megnézem

Ragasztásechnikai katalógus

Katalógusunk bemutatja a piacon elérhető ragasztástecnikai termékeket.